Sări la conţinut

Proiecte

Project Management Training – aprilie 2013

Training creat special pentru membrii noi, pentru a înțelege etapele unui proiect si pentru a observa talentul fiecăruia cu scopul de ai repartiza pe fiecare la departamentul cel mai potrivit.

 

Toga Science Party – martie 2013

Party organizat pentru ca membrii noi să se cunoască și sa socializeze. Cristalizarea echipei!

 

Recrutări primavară – Martie 2013

La jumătatea lunii martie am deschis sesiunea de înscriere a celor care doresc sa devină membri AEGEE-Iasi. Au aplicat 40 oameni si au fost selectati 21 de membri care ulterior au intregit echipa AEGEE-Iasi. In perioada imediat următoare a fost organizat un LTC la care cei 21 de membri noi împreuna cu membrii vechi au aflat mai multe informații despre AEGEE-Iași de la doi traineri din AEGEE-Iasi si un trainer pe Public Speaking de la asdMARK.

 

Forever Christmas – decembrie 2012

Proiect social derulat în perioada 15-22 decembrie 2012 având ca scop strângerea de jucării, haine și bani pentru 40 de copii din centrul de zi „Mia Casa Inculet” Barnova.

Recrutări de toamnă – octombrie 2012

La jumătatea lunii octombrie am deschis sesiunea de înscriere a celor care doresc să devina membri AEGEE-Iasi. Au aplicat 45 oameni și au fost selectați 25 de membri care ulterior au întregit echipa AEGEE-Iasi. În perioada 19-21 octombrie a fost organizat un LTC (Local Training Course) la care cei 25 de membri noi au aflat mai multe informații despre AEGEE de la 3 traineri (2 reprezentante de la AEGEE-Iași și o reprezentantă de la AEGEE-Cluj).

 

Training de Found Raising – mai 2012

Membrii au avut parte de un training de FR susținut de 2 trainari de la AIESEC-Iași.

RTC (Regional Training Course) – mai 2012

12 membrii au participat, un week-end, la o întîlnire națională a antenelor din România (București, Cluj, Sibiu, Craiova și Iași) și din Republica Moldova (Chișinău). Am făcut schimb de idei și de viitoare proiecte în parteneriat.

AGORA-Enschede mai 2012

La nivel European sunt organizate 2 întâlniri obligatorii în care membrii de la toate antenele din Europa, din Rusia până în Franța, se întâlnesc, se informează și decid împreună viitorul organizației la nivel European. Din partea antenei AEGEE-Iași au participat 3 membrii.

Animal Party – 17 mai

Petrecere tematică,muzica fiind susținută de echipa Feelgood Fellows .

European Night Party – 10 mai 2012

Petrecere tematică cu diversă muzică europeană, tradițională și contemporană.

Cafeneaua Publică – 9 mai 2012

De Ziua Europei a fost organizat o cafenea publică unde participanții și membrii au discutat despre Uniunea Europeană și unele probleme cu care se confruntă. Partener principal: Europa Direct Iași.

BizCamp – 3 mai 2012

Am colaborat și participat, în calitate de partener, la conferințele organizate în cadrul BizCamp, la Iași.

FeStudIs 2012 – mai 2012

În cadrul Festivalul Studențesc din Iași am participat cu membri organizației la parada organizațiilor promovând spiritul și unitatea AEGEE.

Parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Pentru proiectul local “Forum European” ce a fost organizeazat în data de 24 aprilie la Iaşi. Dezbaterea a avut loc în Aula Magna Mihai Eminescu a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, între orele 10.30 şi 12.30.

 NetWork Meeting  Iași – Feel the New Wave – 05 – 08 aprilie 2012

Timp de 3 zile, datorită susținerii acordate de Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad“ Iaşi și Casa de Cultură a Studenților Iași , 25 de participanți și 3 trainari din România, Republica Moldova, Estonia și Olanda, au făcut schimb de idei în ce privesc schimbările din jurul nostru și în special în cadrul AEGEE.

Traffic Light Party – 05 aprilie 2012

O petrecere caritabilă în urma căreia Centrul de zi pentru copii de la Bîrnova a beneficiat de alimente, produse de igienă și un scurt program distractiv.

Summer University 2012 – martie – aprilie 2012

În perioada martie – aprilie am promovat în rândul tinerilor din Iași înscrierile la una din cele 81 de Universități de Vară de pe continentul European, organizate de antenele AEGEE. A fost promovat atât în mediul online (câte un articol pe blogul organizației, timp de 5 săptămâni, postări regulate pe Facebook, pe alte site-uri) cât și în mediul offline (2 zile de standuri de informare la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și o conferință de prezentare a ofertei, în Aula Magna „Mihai Eminescu”).

AEGEE Reborn – 9 martie 2012

Petrecere tematică „MeMe Party” pentru a readuce AEGEE-Iași pe buzele studenților și o integrare mai ușoara a noilor membri.

Recrutări de primăvară – februarie – martie 2012

Începând cu jumătatea lunii februarie am început campania de recrutare pentru noi membrii la care au aplicat 65 de studenți de la 4 universități de stat din Iași. Pe 27 februarie a fost organizat o prezentare generală pentru studenții interesați iar în perioada 10-11 martie a fost organizat un LTC (Local Training Course) la care 32 de membrii au aflat mai multe informații despre AEGEE de la 3 trainarite (2 membre de la AEGEE-Chisinau si o membra de la AEGEE-Cluj).

Forever Christmas – decembrie 2011

Proiect social derulat în perioada 15-20 decembrie 2011 având ca scop strângerea de jucării, haine și bani pentru 74 de tineri din centrul de plasament „C.A.Rosetti” și o familie săracă din Județul Suceava.

1 Decembrie – Flash mob – parteneriat cu ATRAG Iasi (organizatorul) împreună cu  Organizația Studenților la Studii Europene Iași (O.S.S.E.I.), Asociația Studenților Francofoni Iași (ASFI), Board of European Students of Technology (BEST) Iași şi IEI – Iniţiativa Erasmus Iaşi Pe data de 1 decembrie am participat împreună cu 10 voluntari la un flash mob pentru a comemora ziua națională a României.

Recrutări din toamnă – octombrie – noiembrie 2011

În perioada octombrie – noiembrie 2011 au fost recrutați, selectați și instruiți 18 de noi membrii. În luna noiembrie a fost organizat un LTC (Local Training Course) cu 4 trainari AEGEE ( 3 din Cluj și unul din București) timp de 3 zile.

Summer University – În 2009

Acest program urmăreşte promovarea unei Europe fără prejudecăţi, prin familiarizarea studenţilor cu istoria, limba şi cultura altor ţări.

 

Oameni activi intr-un mediu activ – În 2008

Tema specifică a evenimentului din 2008 este prezentarea peisajelor si a urbanismului autohton şi transformarea acestora, în funcție de ritmul tot mai alert al stilului contemporan de viață.

 

Photographic Art – În 2007

This is a 2 weeks Summer School organized by AEGEE-Iasi (The European Students’ Association) and AEGEE-Europe Human Rights Working Group, combining the theoretical knowledge on Romanian culture with the effective contact with our culture. Our aim is to promote the Romanian culture and traditions, taking into consideration our future integration in the EU and also consolidate Romania’s position in Europe, given the bad name gained in the Ceausescu Era and to the difficulties of the transition period. You’ll get the chance to learn more about our language, our traditions by learning of our skilled staff (university teachers), but also by doing a lot of sightseeing in verious Romanian locations.

Cultura românească: mituri şi valori umane – În 2006

Odată cu extinderea continuă a Uniunii Europene, teritoriul acesteia devine un conglomerat de tradiţii şi culturi specifice fiecărei ţări membre. Pentru ca spaţiul european să devină o adevărată „Europă unită”, aşa cum şi-au dorit fondatorii Uniunii, este necesar ca cetăţenii să cunoască şi să respecte cultura fiecărui stat membru. Proiectul „Universitatea de vară Iaşi 2006” îşi propune să dezvolte perspectiva şi deschiderea participanţilor către alte culturi, şi în special promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în rândul studenţilor din alte ţări. În acest mod, organizatorii doresc să îşi aducă aportul la procesul de integrare a României în structurile europene, demonstrând că valorile spirituale româneşti sunt valoroase şi merită să fie cunoscute. La nivel general, organizatorii îşi propun să contribuie la crearea unei identităţi europene, pe fondul insuficientei cooperării tineretului la nivel european în ceea ce priveşte promovarea valorilor culturale naţionale a ţărilor

 

RoMania – are eU ready? Contribuţia culturală a României la o Europă unită – În 2005

AEGEE Iaşi doreşte să îşi aducă aportul la procesul de integrare a României în structurile europene prin promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti în rândul studenţilor europeni cât şi prin crearea unei identităţi europene, pe fondul insuficientei cooperării tineretului la nivel european, în ceea ce priveşte promovarea valorilor culturale naţionale. Şcoala de vară doreşte de asemenea asigurarea schimbului de experienţă pozitivă între studenţi, în vederea creşterii nivelului de cultură şi informare în rândul acestora, precum şi susţinerea campaniei de integrare a României in Uniunea Europeană într-un termen cât mai scurt, prin intermediul studenţilor români. La nivel european, şcoala de vară are ca scop principal deschiderea de noi perspective participanţilor asupra dimensiunii multiculturale a continentului European. De asemenea, promovează buna înţelegere şi toleranţa între studenţii europeni, făcând abstracţie de graniţele naţionale.

 

European Conscience and Human Rights

În cadrul schimbului de tineret va fi abordată problematica drepturilor omului în cele două ţări, insistându-se mai ales pe combaterea rasismului şi a discriminării, ţinându-se seama de particularităţile culturale ale celor două ţări. Acest proiect comun urmăreşte ca, prin contactul direct cu realităţile ţării gazdă, să depăşească prejudecăţile şi stereotipurile (mai ales cele faţă de România), promovând toleranţa şi înţelegerea particularităţilor culturale şi creând o adevărată conştiinţă europeană.

 

Intre Ciocan si Nicovala. Opresiune, Conflict si Prejudecata.

In contextul primului an de integerare Europeana, seminarul de dezbatere isi propune identificarea si solutionarea problemelor de perceptie in cadrul unui grup de lucru studentesc si in acelsi timp integrarea studentilor Erasmus in mediul organizational studentesc iesean.

 

Compatibilitatea intre Islam si dimensiunea europeană a Drepturilor Omului

Scopul acestui seminar este de a atrage atenţia tinerilor europeni asupra importanţei drepturilor si libertăţilor fundamentale ale omului, în contextul multiplicării contactelor culturale cauzate de extinderea Uniunii Europene. Justificarea acestui proiect este data de faptul ca deşi contactele culturale sunt frecvente in societatea contemporană, religia constituie mai degrabă o sursă de conflict, decât o modalitate de a uni oamenii.

 

Democratic Behavior in You(ths)

The proposed project focuses on youths’ degree of active participation in democratic processes. Democratic behavior implies, for example, • Engagement in student representations (e.g., student councils, senates) or NGOs • Workgroups (e.g., against discrimination, for women’s rights) • Individual “civic” behavior (e.g., how to react to injustices within the academic area, like, for example, corruption) The degree of the level of participation in youths may vary from country to country. Thus, learning in terms of best-practice from each other, exchanging experiences and perspectives between a new EU member country (Romania) and a non EU country (Moldova) seems promising.

 

Targ de Donatii

Acest proiect este organizat pentru a strange donatii materiale dar si in natura in ordine de a ajuta batranii al unui azi de batrani dar si 5 familii ce au nevoie de ajutor (haine, rechizite scolare, jucarii, dulciuri, bradut de craciun) dar si ridicarea moralului familiilor cu venit redus din orasul iasi prin cutreierarea lor in seara de Craciun cu instrumente muzicale si cor si cantarea colindelor specifice zilei in cauza.

 

Local Training Coursecu Aegee Cluj Napoca

instruirea si familiarizarea noilor recruti din ONG-uri si ligi studentesti cu activitatile de promovare, finantare, prezentare, management de proiecte samd.

 

Cafeneaua Autobus

Acest proiect va fi organizat in Iasi cu scopul de o mai buna cunoastere intre persoanale din transportul urban si cateva din ONGurile Iesene. Ca persoanele din Iasi sa stie ca sunt niste tineri ONGisti carora le pasa de ei si care le-ar apara interesele oricand vor avea posibilitate.

 

Light

Educarea tinerilor și părinților din punct de vedere cultural și sportiv.

 

SURVIVAL IN THE DANUBE DELTA

• 3 days/2 nights in Iasi, with sight-seeing, 3 seminars (a Environment Law session, a general presentation of Romanian Geography& History and a photography course) • 6 days/ 5 nights in Sfantu Gheorghe village (Saint George). This is a small fishermen village, laying on the left side of the oldest branch of Danube-Saint George, and close to where Danube flows into the Black Sea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: